ÎN ZILELE LUI NOE, de David Wilkerson

           Domnul Isus ne spune că puțin înainte de venirea Lui, societatea va fi la fel ca în vremea lui Noe (vezi Matei 24:38-39). Observați că Isus nu menționează nici un păcat în această descriere. Cu toții știm că nu este un păcat a mânca sau a bea băuturi adecvate, a te logodi sau a te căsători. Nici a cumpăra, a vinde, a planta sau a construi. Nu este nimic rău în oricare din aceste lucruri si Isus nu condamnă aceste lucruri. Mai bine zis, El ne arată aceste evenimente de zi cu zi ca și cum ne-ar spune: „ Așa va fi viața atunci când Mă voi întoarce. Va fi ca în oricare altă zi obișnuită, când lumea nu așteptă să se întâmple ceva anume.”

Așadar, ce spune Domnul în legătură cu aceste zile obișnuite? În puține cuvinte, El ne descrie persoane care au respins avertizările judecății lui Dumnezeu. Ține minte, Noe a profețit societății din care făcea parte timp de o sută douăzeci de ani, avertizând că distrugerea totală urma să vină. Dar, așa cum spune Scriptura: „Pentru că nu se aduce repede la îndeplinire hotărârea dată împotriva faptelor rele, de aceea este plină inima fiilor oamenilor de dorința să facă rău.” (Eclesiastul 8:11).

Aceasta este exact ce se întâmplă în ziua de azi. Are loc o frenezie de cumpărare și de vânzare, de a mânca și a bea, de a planta și de a construi. Mulțimi sunt obsedate cu beneficiul personal și resping orice mesaj negativ care ar putea să le împiedice căutările.

O femeie evlavioasă mi-a scris despre o conversație pe care a avut-o cu o doamnă în vârstă evreică. Această supraviețuitoare a Holocaustului i-a spus: „Ce se întâmplă în America de azi îmi amintește de ce s-a întâmplat în Germania in timpul ridicării lui Hitler la putere.” Toate avertizările au fost ignorate. Eu eram doar o copilă, dar încă îmi amintesc marile petreceri care continuau noaptea, inclusiv după ce Hitler a început să închidă iudei și să îi deporteze la camerele de gazare.

Îmi amintesc că iudeii mai mari de vârstă spuneau: „Nu se poate întâmpla aici, nu într-o societate educată și civilizată precum Germania”. La doar câteva săptămâni mai târziu, aceleași persoane erau arestate ca vitele în vagoanele trenurilor pentru a se îndrepta spre lagărele de concentrare. Ei crezuseră că timpurile bune și prosperitatea vor dura veșnic.”

Strigătul de alarmă a sunat încă o dată în Biserica Domnului: „Isus vine! Mirele este pe drum. Împodobiți-vă și fiți gata pentru a Îi ieși în întâmpinare. Ridicați-vă privirea pentru că izbăvirea se apropie!” Cu toate acestea, chiar și așa, Domnul avertizează că oamenii vor ignora apelul Său. Ei vor continua cu ale lor, fără să se gândească la venirea Lui, fără să ia aminte la semnele profetice. Această apatie premeditată va fi semnul clar că El vine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s