Dragostea Miresei – un jar de foc, o flacără a Domnului

În ultimele zile am primit mai multe mesaje ce conțineau avertizări din partea Domnului cu privire la venirea Lui curând pentru Biserica Sa. Dincolo de faptul că nu putem fixa date pentru acest eveniment, Scriptura spune: “Nu dispreţuiţi prorociile.” (1Tes. 5:20)

Săptămâna trecută a fost plină de știri despre atentate teroriste sau violență de stat. Cu toate acestea, parcă oamenii s-au obișnuit cu astfel de lucruri și foarte greu ar fi să mai înțeleagă că ele sunt parte din ceea ce Domnul a lăsat ca semne ale venirii Sale: Veţi auzi de războaie şi veşti de războaie… Un neam se va scula împotriva altui neam, şi o împărăţie împotriva altei împărăţii; şi, pe alocuri, vor fi cutremure de pământ, foamete şi ciume.” (Mat. 24:6-7)

În toată această vreme de turbulență o liniște neobișnuită s-a așternut peste creștinii zilelor din urmă. Apatie, indiferență, o stare de căldicel – acestea sunt lucrurile care caracterizează pe cei ce mărturisesc totuși nădejdea fericită a slavei.

Totuși, indiferent de starea inimilor noastre, Domnul nostru vine! El vine după o Mireasă îndrăgostită, care suspină de dor după Mirele ei. Avem noi oare această rugăciune a Bisericii îndrăgostite, atât de bine definită în cuvintele din Cântarea Cântărilor: “Pune-mă ca o pecete pe inima ta, ca o pecete pe braţul tău; căci dragostea este tare ca moartea, şi gelozia este neînduplecată ca Locuinţa morţilor; jarul ei este jar de foc, o flacără a Domnului.”?

Un mesaj despre starea potrivită a inimii noastre în așteptarea venirii Sale.

4 Replies to “Dragostea Miresei – un jar de foc, o flacără a Domnului”

  1. Dumnezeu fie Binecuvantat!El ne instiinteaza,ne invata,ne mustra,ne trece pe sub toiagul Sau!Domnul nostru e asa de bun,ne trimite instiintari,vegheaza asupra noastra!
    fr.Aurel,Dumnezeu sa te binecuvanteze si sa te tina asa!
    Sper sa ne vedem pe norii Cerului cand va veni Domnul Hristos!
    Maranatha!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s