David Wilkerson – Să fiu ca Isus!

David Wilkerson este un model de viaţă trăită ca o „ardere de tot” înaintea lui Dumnezeu. Este, în acelaşi timp, un exemplu al felului în care harul lui Dumnezeu poate transforma şi folosi un om care se pune în totalitate la dispoziţia Lui.

Totul a pornit de la o decizie aparent simplă, cea de a scoate din viaţa sa televizorul şi de a-şi dedica timpul căutării Feţei lui Dumnezeu. Numai când facem linişte în jurul nostru şi în noi, El poate să se apropie şi să ne vorbească. În cazul lui Wilkerson, vocea lui Dumnezeu a însemnat o profundă agonie, o povară simţită acut pentru cei pierduţi de pe străzile New York-ului. Lucrarea cu dependenţii de droguri este una dintre cele mai dificile şi nu poate da rezultate decât prin prezenţa şi manifestrea puterii Duhului Sfânt care eliberează şi transformă. Am constatat şi eu acest lucru atunci când Domnul m-a pus în mijlocul unei astfel de lucrări, în Spania, cu misiunea „Reto a la esperanza”. Prin harul Său am putut vedea ce mare e puterea lui Dumnezeu în transformarea totală a unor oameni total pierduţi.

Dar lucrarea Duhului Sfânt nu poate fi limitată doar la un grup de oameni, ea trebuie extinsă la toţi „cei trudiţi şi împovăraţi”. Biserica Times Square Church, din New York, a fost înfiinţată tocmai cu acest scop şi a constituit nu doar un loc de salvare a celor pierduţi, ci şi unul dintre puţinele locuri în care Evanghelia a fost predicată în întregime. Chemările la sfinţire, cele la întristare („A call to anguish”) şi Cuvântul proclamat fără ocolişuri n-au întârziat să aducă roadă pentru veşnicie.

Doresc din toată inima ca Domnul să facă din noi astfel de oameni, în întregime dedicaţi Lui, având drept scop cunoaşterea Sa, privirea Slavei sale, a Feţei Lui minunate. Mai mult decât orice lucrare, avem nevoie să ne apropiem de El, să-L privim şi să ne lăsăm schimbaţi după Chipul Său. Domnul să facă din noi oameni destoinici, folositori în lucrarea Sa, aşa cum a fost şi David Wilkerson!

//

Un gând despre “David Wilkerson – Să fiu ca Isus!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s