Falsul profet și imaginea fiarei

„Apoi am văzut ridicându-se din pământ o altă fiară, care avea două coarne ca ale unui miel şi vorbea ca un balaur. Ea lucra cu toată puterea fiarei dintâi înaintea ei şi făcea ca pământul şi locuitorii lui să se închine fiarei dintâi, a cărei rană de moarte fusese vindecată. Săvârşea semne mari, până acolo că făcea chiar să se coboare foc din cer pe pământ în faţa oamenilor. Şi amăgea pe locuitorii pământului prin semnele pe care i se dăduse să le facă în faţa fiarei.” (Ap. 13:11-14)

Un gând despre “Falsul profet și imaginea fiarei

  1. O completare interesanta ar fi definita din DEX a termenului de „avatar”:

    https://dexonline.ro/definitie/avatar

    AVATÁR, avataruri, s. n. Nume dat în hinduism reincarnărilor zeilor. ♦ Fig. Transformare (adesea în rău) în evoluția unei ființe. – Din fr. avatar.

    sursa: https://dexonline.ro/sursa/dex09  adăugată de https://dexonline.ro/utilizator/LauraGellner  https://dexonline.ro/definitie/avatar#

    avatár sn [At: DA ms / Pl: ~uri / E: fr avatar] 1 (În unele concepții religioase) Reincarnare succesivă a unei ființe. 2 Metamorfoză. 3 (Înv; fig) Transformare neprevăzută (chinuitoare) care intervine în evoluția unei ființe sau a unui lucru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s