Disperarea omului – oportunitatea lui Dumnezeu

C. H. Spurgeon – Predici despre trezire

„Uneori, o biserică poate să ajungă atât de jos, încât să i se pară că se stinge cu totul. Membrii se tem că ușile capelei se vor închide, că focul de pe altar se va stinge și că mărturia pentru Dumnezeu va înceta în cătunul, satul sau orașul respectiv.

Atunci când vă aflați într-o asemenea stare, trebuie să aveți pe inimă situația Bisericii și să strigați la Dumnezeu s-o ridice din nou. Folosiți orice mijloc posibil și potrivit pentru a aduce trezirea; dar dacă drumul vostru este blocat și vi se pare că nu există nicio posibilitate de succes pentru eforturile voastre, atunci prindeți-vă de acest text și mijlociți înaintea lui Dumnezeu în rugăciune: „Domnul va judeca pe poporul Său, dar va avea milă de robii Săi, văzând că puterea le este sleită și nu mai este nici rob, nici slobod.” (Deut. 32:36)

Dacă vă rugați cu credință, Dumnezeu Se va întoarce la voi. Cred că o mână de oameni, care au o credință adevărată în suflet și stăruie în ea, poate ridica biserica din groapa în care a căzut, prin rugăciunile lor, sau poate s-o scoată din mormântul în care a fost îngropată și s-o facă să aibă din nou viață din plin; doar că trebuie să existe o hotărâre, o preocupare adevărată și eforturi din toată inima, până la împlinirea dorinței. Faptul că Biserica a ajuns la o slăbiciune extremă ar trebui să vă bucure, nu să vă aducă la disperare; fiindcă atunci când cineva cade atât de jos, nu poate coborî mai mult, iar aceasta este o mângâiere. Acum este timpul să sperăm că mareea se va schimba și că Dumnezeu va ridica din nou Biserica.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s