Școala smereniei – zdrobirea încrederii în sine

Veniţi să ne închinăm şi să ne smerim,
să ne plecăm genunchiul înaintea Domnului, Făcătorului nostru!
Căci El este Dumnezeul nostru,
şi noi suntem poporul pășunii Lui, turma pe care o povățuiește mâna Lui…
O! de aţi asculta azi glasul Lui!
(Ps. 95:6-7)

3 gânduri despre “Școala smereniei – zdrobirea încrederii în sine

 1. Asa este. Mandria este radacina pacatului. Pana sa ascult mesajul acesta, ma gandeam: „Ce sa mai fac eu? Predici, am ascultat o gramada, si nu de la oameni simpli, ci de la predicatori puternici. Am ascultat atatea predici…”

  Ma aflu intr-o stare ciudata, euforica. Mi s-a dat totul peste cap parca. Ar fi mult de spus.

  Oricum, ceea ce ati mentionat, frate, asa este. Acum pot sa vad clar ca orice pacat din viata mea se datoreaza mandriei. In particular, la mine vad: o dorinta de a arata ca pot, ca ma descurc. Exact cum ati spus ca omului necredincios i se pare ca universul se invarte in jurul lui, asa sunt eu, in mod subtil, fara sa-mi dau seama. Mi se pare ca eu sunt mai special, ca gandesc mai altfel decat oamenii „de rand”.

  Mereu am fost o persoana care de fiecare data m-am descurcat singur. Am fost o persoana care m-am descurcat si am cautat sa ma descurc singur. Nu mi-a placut ideea sa fiu ajutat de altii. Mi-a placut sa fiu cat mai independent posibil: am cautat sa fac sport si sa fiu atlet si pregatit pentru orice eventualitate. Am cautat prin stiinta sa fiu independent, sa am o minte sanatoasa. Cand a venit vorba de partea spirituala, desi am vazut ca e nevoie de partasie si de rugaciune unul pentru altul, am cautat in mod subtil, sa fiu la fel de independent: studii biblice personale, de fiecare data cand am avut o problema am rezolvat-o intre mine si Dumnezeu. Deci, am cautat sa ma descurc singur: pamanteste (prin sport si stiinta) si spiritual.

  Ceea ce vad la mine este mult orgoliu. De exemplu, imi cam displace partea sensibila a lui Dumnezeu: flori, culori, cantari…Alt exemplu, cand vad o situatie ca aceasta: https://www.youtube.com/watch?v=Rj6UMvPmEys&list=PLYp9X2CMPH89xo0cNPa2tF9g-1Qqxjff3 , sau cand vad crestini care predica in public si canta in public (unele astfel de activitati sunt chiar penibile ) d-abia rezist, imi vine sa fug, imi vine sa intru in pamant, imi vine sa ma fac una cu pamantul, cu peretele. Nu mai spun… cand vad in Biblie ca Isus a plans… Sau cand vad ca cineva este felicitat in public si nu sunt eu…Sau daca as auzi ca s-a produs undeva trezire si n-am fost eu promotorul acesteia…

  Motivul pentru care sunt crestin este ca sa n-am niciun regret in cer: „Eu s-ajung in cer, sa fiu cam ca Pavel, si o sa vedem noi…”. M-am gandit la asta si motivul acesta se traduce astfel: „As vrea sa fiu ca Dumnezeu. Dar e evident ca nu se poate. Atunci macar ca cel mai mare in cer (Pavel, Petru..vreo femeie foarte umila care o sa ajunga mare in cer…)”.

  Daca e ceva bun cu internetul este ca poti sa comentezi ca anonim. Probabil ca o sa regret vre-un an ce-am scris. Dar as putea sa scot macar un folos din asta. Daca vrea cineva sa se roage pentru mine. Ma inscriu si eu pe lista de zdrobire. Va multumesc.

  Da, Dumnezeu sa fie slavit.

 2. Minunat lucreaza El, Salvatorul, Vindecatorul si Eliberatorul nostru! Dupa framantari epuizante, incercari din rasputeri de eliberare, agonii ale mintii si dureri sufletesti, am inteles ca eram inscrisa in scoala smereniei a Tatalui Meu Divin. Incet dar sigur, El ma conduce pe Cale la statura de om mare, la inaltimea staturii plinatatii lui Hristos, Domnul. Fie ca harul Sau si ungerea Duhului Sfant sa ramana peste dvs, frate Aurel! Binecuvantata si intarita sa fie si sora Luminita cu copiii dvs! http://lilianabalcan.ro/download.php?fileName=din_tine_am_venit_iubire/4%20-%20Dintre%20darurile%20Tale.mp3 “Daca Ma iubiti, veti pazi poruncile Mele.” “Si noi Il iubim, pentru ca El ne-a iubit intai”.

  Liliana

  >

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s