Gânduri la sfârșit de an

Sfârșit de an în țară și în lumea întreagă… E vreme de bilanț, de adâncire în cercetarea mai profundă a vieții. Cu fiecare an ce trece ne-apropiem de Domnul, de clipa când vom sta în fața Sa. Prin glas de mii de voci și strigăt tare, Duhul anunță, cum stă scris: ”Iată Mirele, ieșiți-i în întâmpinare!”

Toți cei născuți din nou prin Duhul se bucură în așteptarea Lui și o doresc mai mult decât orice. E simplu: așa îi poți deosebi de cei ce numai se prefac. Un dor se-aprinde mai intens în inimile lor și pot rosti ca David: ”Sufletul meu așteaptă pe Domnul mai mult decât așteaptă străjerii dimineața, da, mai mult decât așteaptă străjerii dimineața.”

A mai trecut un an din viața noastră… Câți vor mai trece până la venirea Sa? De multă vreme îmi răsună repetat în suflet o întrebare din Scriptură: ”Deci, fiindcă toate aceste lucruri au să se strice, ce fel de oameni ar trebui să fiți voi, printr-o purtare sfântă şi evlavioasă, așteptând şi grăbind venirea zilei lui Dumnezeu?”… Ce fel de oameni?

Poate mult mai curând decât ne gândim, Îl vom vedea pe Domnul – aceasta-i fericita noastră nădejde, a celor ce-L iubim pe El. Și eu pot spune doar: mi-e dor de Domnul, vreau să-L văd pe El! Ca Iov odinioară, mă încred în harul Său, căci: știu că Răscumpărătorul meu este viu şi că Se va ridica la urmă pe pământ. Chiar dacă mi se va nimici pielea şi chiar dacă nu voi mai avea carne, voi vedea totuși pe Dumnezeu. Îl voi vedea şi-mi va fi binevoitor; ochii mei Îl vor vedea, şi nu ai altuia. Sufletul meu tânjește de dorul acesta înăuntrul meu.

A fost un an de luptă și lucrare… Am încercat să Îl slujesc pe Domnul ca și cum mi-ar fi fost ultimul de pe acest pământ. În mijlocul furtunilor de tot felul, a trebuit să învăț ce-nseamnă: ”de afară lupte, dinăuntru temeri.” Cu toate acestea harul a lucrat. Slăvit să fie Domnul pentru fiecare suflet ce a fost trezit! Slăvit să fie pentru toți cei ce-au venit la viață! El să-i păstreze-n îndurarea Sa!

Aș vrea ca, dacă Domnul îmi va mai da un an, să-L pot sluji cum nu L-am mai slujit, să-L pot iubi cum nu L-am mai iubit! Dar mai presus de toate, aș vrea să vină El!

Împreună cu toți cei sfinți care alcătuiesc Biserica de pe pământ, aș vrea să înălțăm o rugăciune către ceruri: Şi Duhul şi Mireasa zic: „Vino!”, şi cine aude să zică: „Vino!”… Cel ce adeverește aceste lucruri zice: „Da, Eu vin curând.” Amin! Vino, Doamne Isuse!

Cu dragoste frățească, Aurel Gheorghe

10 gânduri despre “Gânduri la sfârșit de an

 1. Îi mulțumesc Domnului pentru întărirea sufletească pe care mi-a dat-o în acest an prin predicile dumneavoastră. Vă mulțumesc că v-ati pus la dispoziția Lui și mi-ati susținut dragostea pentru El, întărindu-mă prin dragostea dvs. pentru El, care se vede atât de clar prin dedicarea cu care propovăduiți adevărul Scripturii. Domnul să vă binecuvânteze, să vă ocrotească si să vă întărească ființa prin dragostea Lui, pe care, Îl rog să o reverse din plin si peste familia dvs. Îmi doresc si eu ca Domnul să mă copleșească cu Prezența Sa, si la venirea Lui să fiu cu toti cei care L-au așteptat, împreună cu El. Vă îmbrățișez cu o dragoste frățească! Vă doresc un an nou binecuvântat de Domnul!

 2. Frate Aurel,
  Va dorim binecuvîntarea Domnului peste tot ce mai veți avea de făcut in anul viitor! Domnul va folosește si ascultam cu mare atenție si nerăbdare actualizările Dvs.
  Sintem din Houston Tx si am trăit Uraganul la maxima intensitate! El sa-a îndurat de noi nefiind mai buni ca si toată vecinătatea noastră care numai o strada ne mai despărțea de ape!
  Vrem sa zicem cu toată inima Maranata -Vino Doamne Isuse….dar mai avem copiicare încă nu sint ai Lui…dacă mai faceți loc pe lista Dvs sa mai menționați pe familia Butuc,Jonathan Chiu.
  Multumim! Domnul sa va asculte si sa răspundă la toate eforturile pe care le puneți pentru a răscumpăra suflete.
  Amin si Amin

 3. D-zeu sa va binecuvinteze si sa va dea si in continuare intelepciune de SUS in a transmite tooot adevarul biblic care se implineste in fiecare zi si care ne ajuta fff mult in a ne analiza vietile daca suntem gata in a-L intalni pe norii cerului……
  Multi ani binecuvantai cu EL si in EL!!!

  1. Domnul Dumnezeu sa va binecuvanteze in noul an cu sanatate,cu intelepciune de sus,sa fiti plin de toata roada Duhului Sfant. Doresc pacea lui Hristos Domnul sa fie peste d-stra. Deasemenea urarea este si pentru sora Luminita ,ptr. fetita d-stra ,ptr.fratii si surorile din bis.Domnului unde slujiti,cu o parte din ei ne-am intalnit in Cluj. Va iubesc si va pretuiesc cu acea dragoste sfanta din Galateni 13.Ii sunt recunoscator bunului Dumnezeu ptr.d-stra si ptr. sora Luminita. Un an sub calauzirea Duhului si Domnul sa va pazeasca si ocroteasca pe intreaga familie.Bucurii sfinte in Domnul.

 4. Pace,

  Dumnezeu sa te întărească și in noul an frate Aurel, într-adevăr aceasta sa fie dorința noastră, sa ne ardă dorul după Domnul Isus și dupa prezenta cu el in slava. Îl slăvesc pe Domnul pt modul in care te-a călăuzit in alcătuirea tuturor mesajelor postate de tine in 2017…ele au însemnat ceva pt mulți frați, fii sigur de asta. Din partea mea și a familiei mele, primește salutul sfânt “Maranata, Domnul nostru vine”!

  Fiți binecuvatati și in noul an!

  Trimis de pe iPhone‑ul meu

  Pe 30 dec. 2017, la 02:42, Trezire Azi a scris:

  > >

 5. Am fost binecuvintata sa pot asculta multe din mesajele săptămânale a fratelui Aurel Gheorghe !
  Și eu îl aștept pe Domnul din toată inima
  Fie ca într-adevăr anul 2018 sa fie un an in care Domnul poate sa revină pentru a-și lua biserica lui acasă .Domnul sa ne sfințească viețile noastre Amin .

 6. Vino!Vino!Vino, Doamne Isuse!
  Si inima mea Il doreste cu ardoare.
  Si gandul meu este indreptat mereu, mereu, mereu spre El, si-L astept, si-L cer, si-L strig
  VINO, VINO DE GRABA, MIRE IUBIT!!!!

 7. Acest an a fost cel mai binecuvantat. Acum cand scriu, aproape plang de fericire. Ma bucur sa fiu copilul Domnului. Si eu il astept sa vina, in caz ca nu mergem noi inainte.
  Te rugam Tata, ajuta-ne sa veghem. Suntem slabi, dar in slabiciunea noastra Tu iti arati puterea.
  Vino Doamne Isuse!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s