D. Wilkerson – Puterea lăuntrică a Duhului Sfânt

Profetul Ezechiel este profund îndurerat de ceea ce vede în casa lui Dumnezeu, între copiii lui Israel. Este îndurerat la vederea compromisului și a decăderii. El vedea cam ceea ce vedem noi în țara noastră astăzi… El vede păcatul într-o formă în care nu-l mai văzuse vreodată, vede compromis în toate lucrurile, vede o biserică apostată, și vine la Biserică aducând acest mesaj: „Pocăiește-te!” „Întoarceți-vă și abateți-vă de la toate fărădelegile voastre, pentru ca să nu vă ducă nelegiuirea la pieire. Lepădați de la voi toate fărădelegile prin care ați păcătuit, faceți-vă rost de o inimă nouă și un duh nou! Întoarceți-vă și veți trăi!”

El spune poporului legat de păcat al lui Israel: „De ce nu încetați pur și simplu să faceți ceea ce faceți acum? Care este problema ta? Pur și simplu renunță la ea… Întoarceți-vă, schimbați-vă, faceți-vă rost de o inimă nouă! Doar spune NU păcatelor care te asaltează!” Și repetă lucrul acesta de două sau de trei ori. „Întoarceți-vă și faceți-vă rost de o inimă nouă! Ai nevoie de un duh nou, fă rost de un duh nou!”

Acest om care era locuit de Duhul Domnului nu putea înțelege starea lor, pentru că el trăia altfel, nu înțelegea de ce acești oameni nu erau convinși de cuvintele sale, de ce nu luau aminte la avertizările sale și nu spuneau NU păcatului, lepădându-se de el!

Ei bine… dacă suntem neajutorați în firea noastră și în a avea putere asupra păcatului, unde este atunci puterea? În aceste ultime zile, sub Noul Legământ, este o vreme a harului în care Dumnezeu cere ascultare la fel ca pe timpul Vechiului Legământ, în Vechiul Testament… Dumnezeu nu-Și închide ochii la vederea păcatului. Nu a făcut asta niciodată și nici nu o va face niciodată! Dumnezeu cere o ascultare absolută și perfectă a Cuvântului Său! El procedează astfel și sub Noul Legământ!

”Biserica” acelor timpuri era într-o totală dezordine. Păstorii erau fiecare pentru el, înșelau poporul trăind de pe urma grăsimii oilor, în timp ce oamenii mureau de foame. Oile erau împrăștiate pe toate dealurile și Ezechiel spune că nu este niciun păstor dornic să se ducă după ele. Spune că sunt rănite și că nu se găsește nimeni să vină să le vindece, ci păstorii aleargă fiecare căutând binele lui. Toți încearcă să obțină un profit de undeva, toți caută succesul, avuțiile. Au uitat de turmă! Fraților, asta este ceea ce aud de la oamenii din toate națiunile și de peste tot din lume!

Pentru activarea subtitrării în limba română dați click pe simbolul din colțul din dreapta jos al ecranului de redare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s