Războaiele trecutului – anii de tăcere, Daniel cap. 11:1-19

Profețiile lui Daniel sunt autentificate de faptul că ele apar în traducerea Vechiului Testament numită Septuaginta (280 î.Hr.), făcută în limba greacă în Alexandria, capitala intelectuală a Egiptului Antic. Marea parte a evenimentelor relatate în capitolul 11 se produc după anul 280, ceea ce duce la concluzia certă că profețiile din Scriptură s-au împlinit cu exactitate.

Scopul acestui capitol este dublu. În primul rând, evenimentele istorice desfășurate conform profețiiilor lui Daniel demonstrează că există un Dumnezeu atotputernic care poate prezice viitorul. Nimeni nu poate să indice cu atâta exactitate ce urmează să se întâmple la nivel global. Numai Dumnezeu poate să facă lucrul acesta, iar El deja a făcut-o  în perioada cuprinsă între ultima profeție din Vechiul Testament și anul nașterii Domnului.

Al doilea scop este să arate că istoria umanității se află sub controlul Său. Normal că El știe istoria viitoare, pentru că este desemnată de mâna Lui, este planul Lui perfect care duce către un punct culminant: instaurarea Împărăției Sale pe pământ la sfârșitul vremurilor.

2 gânduri despre “Războaiele trecutului – anii de tăcere, Daniel cap. 11:1-19

  1. Putere și discernere de la Domnul să ai frate Aurel!
    Îmi sunt de mare folos predicile escatologice, cred că este o perioadă de har și liniște dinaintea furtunii, sper că vine o trezire a omenirii și mulți se vor întoarce la mântuire!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s