Israel, palestinienii și pacea lui anticrist

De la smochin învăţaţi pilda lui: când îi frăgezeşte şi înfrunzeşte mlădiţa, ştiţi că vara este aproape. Tot aşa, şi voi, când veţi vedea toate aceste lucruri, să ştiţi că Fiul omului este aproape, este chiar la uşi.” (Mat. 24:32-33)

Indiferent cât de mult realizăm acest fapt, noi suntem generația care poate observa cu ușurință împlinirea tuturor semnelor ce prevestesc revenirea Domnului pentru a-Și lua Biserica acasă, pentru a judeca lumea și  pentru a instaura Împărăția Sa pe pământ.

De multe ori însă atenția ne este îndreptată mai ușor spre semnele profetice din natură, din umanitate sau de pe bolta cerească. De aceea, tindem să ignorăm faptul că Domnul a indicat clar spre Israel și evoluția sa națională, ca semn definitoriu al epocii finale. În cartea prorocului Daniel (cap. 9:27) este indicat cu claritate și evenimentul care va declanșa perioada celor șapte ani de încercare a locuitorilor pământului pe care profeții din vechime l-au denumit Ziua Domnului – ”ziua aceea mare și înfricoșătoare”. Acest fapt va fi reprezentat de semnarea unui tratat de pace între Israel și arabii palestinieni, cu garanția unui lider politic internațional, pe care cartea Apocalipsa îl identifică drept anticrist.

Ultimii 70 de ani care au trecut de la formarea statului Israel în țara promisă părintelui lor Avram, au fost marcați de încercări eșuate de a se stabili această pace, negociată în diferite moduri și garantată de diferite persoane. Semnarea păcii a fost însă sistematic amânată, prelungind astfel vremea națiunilor și demonstrând cu prisosință îndelunga răbdare a lui Dumnezeu. Totuși, evenimentele recente indică în mod clar că epoca harului este pe sfârșite, că tratatul va fi semnat și că se va intra curând în cea de-a 70-a săptămână profețită de Daniel. Toate acestea ne duc cu gândul la faptul că momentul venirii Domnului este mai aproape de noi ca oricând …

Şi Duhul şi Mireasa zic: „Vino!”, şi cine aude să zică: „Vino!”… Cel ce adevereşte aceste lucruri zice: „Da, Eu vin curând.” Amin! Vino, Doamne Isuse! (Ap. 22:17, 20)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s