Botezul cu Duhul Sfânt – o repetare a Cincizecimii

„… voi veţi primi o putere, când Se va coborî Duhul Sfânt peste voi, şi-Mi veţi fi martori în Ierusalim, în toată Iudeea, în Samaria şi până la marginile pământului.”

Deodată, a venit din cer un sunet ca vâjâitul unui vânt puternic şi a umplut toată casa unde şedeau ei.
Nişte limbi ca de foc au fost văzute împărţindu-se printre ei şi s-au aşezat câte una pe fiecare din ei.
Şi toţi s-au umplut de Duh Sfânt şi au început să vorbească în alte limbi, după cum le dădea Duhul să vorbească.” (F. Ap. 1:8; 2:2-4)

Nevoia cea mai mare a Bisericii din vremurile de pe urmă este, fără îndoială, aceea de a experimenta o lucrare autentică de umplere cu Duhul Sfânt, asemănătoare celei pe care au trăit-o primii ucenici. Avem motive să credem că Dumnezeu va face același lucru în vremea noastră, în așa fel încât istoria Bisericii să se încheie așa cum a început, în puterea Duhului Sfânt.

Rugăciunea noastră cea mai fierbinte rămâne aceasta: Doamne, mai fă parte încă o dată de Cincizecime Bisericii Tale!

2 gânduri despre “Botezul cu Duhul Sfânt – o repetare a Cincizecimii

 1. Da, avem nevoie sa fim umpluti de Duhul Sfant, si aceasta se poate realiza doar traind in deplina ascultare si dependenta de Domnul. Partea asupra careia am intrebari este: de ce credeti ca intotdeauna botezul cu Duhul Sfant trebuie sa fie complect distinct si ulterior fatza de convertire sau nasterea din nou?
  In Fapte 10 vedem cum sutasul Corneliu si cei adunati in casa lui il ascultau pe Petru propovaduind Evanghelia, si chiar inainte ca Pentru sa termine, („Pe cand rostea Petru cuvintele acestea” -v. 44) „S-a pogorat Duhul Sfant peste toti cei ce ascultau Cuvantul.” Dupa aceea au fost botezati. Vad aici nasterea din nou si botezul cu Duhul Sfant simultane.
  Totodata cred ca este nevoie in viata credinciosului de o umplere continua si de o repetata revarsare a Duhului Sfant. Este foarte cunoscut capitolui 2 din Fapte cand in ziua Cinzecimii s-a revarsat Duhul Sfant peste toata adunarea ucenicilor. Dar imediat in capitolele urmatoare (cap. 4) vedem din nou o revarsare a Duhului Sfant -v. 31: „Dupa ce s-au rugat ei, s-a cutremurat locul unde erau adunati; toti s-au umplut de Duhul Sfant, si vesteau Cuvantul lui Dumnezeu cu indrazneala.”
  Cred ca de cate ori vedem in istorie o trezire autentica, a fost o repetare a Cinzecimii, o revarsare a Duhului Sfant.
  Concluzia mea pana in prezent este ca avem nevoie sa fim umpluti de Duhul Sfant in permanenta, sa veghem, sa traim o viata de sfintenie prin puterea Lui. Categoric nasterea din nou este o lucrare a Duhului Sfant, deci toti cei nascuti din nou au Duhul Sfant in momentul nasterii din nou, dar trebuie sa continue sa vegheze. Cred ca poti fi umplut cu Duhul Sfant chiar la nasterea din nou, dar atunci esti un bebelus, ai o masura mai mica. Un crestin autentic si sanatos se va dezvolta, va creste, si va continua sa fie umplut tot mai mult cu Duhul Sfant.
  Botezul sau umplerea cu Duhul Sfant poate fi insotita de semne ca si vorbirea in limbi, vuiet, si altele, dar trebuie ca aceste semne sa fie prezente de fiecare data? Cred ca in viata celui plin de Duh se va vedea sfintenie, se va vedea ca este un crestin duhovnicesc si nu firesc, si se va vedea o dorinta si o indrazneala in a vesti Cuvantul, si o umblare dupa lucrurile de sus -acestea sunt semnele care cred ca trebuie sa se vada.
  Cred ca aceste detalii sunt importante ca sa nu fim dusi in inselare. Cred ca este contraindicat ca cineva sa caute vorbirea in limbi si alte semne speciale asociate cu Botezul cu Duhul Sfant fara a cauta sfinitirea vietii, pentru ca risca sa fie umplut de alte duhuri. Duhul Sfant nu va veni sa umple o persoana care are pacat in viata ei. Si cu ce scop iti doresti sa fii umplut cu Duhul Sfant? Ca sa poti trai o viata sfanta, sa ai roadele Duhului, si sa poti vesti Cuvantul. Dar nicidecum nu trebuie sa cauti aceasta umplere datorita unor presiuni de grup, sau ca sa te dai in spectacol. Mare atentie!
  Daca gresesc cu ceva va rog sa ma corectati. Multumesc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s