Desţeleniţi-vă un ogor nou!

Citind cartea prorocului Ieremia nu se poate să nu fi izbit de marea asemănare a stării poporului lui Dumnezeu de atunci cu cea de acum. Ambele situaţii au loc înainte de iminenta judecată a lui Dumnezeu asupra lumii, care începe de la „casa lui Dumnezeu”. În amândouă cazurile oamenii care se considerau „poporul ales” se hrăneau cu nădejdi înşelătoare, crezând că judecata va cădea doar asupra celor ce nu-L cunosc pe Domnul şi n-au auzit de numele Lui. Măcar că poporul Domnului avea numai „o formă de evlavie, dar tăgăduindu-i puterea”, cu niciun chip nu puteau să-şi imagineze că sunt pe punctul de a fi lepădaţi. În acest context, mesajul lui Ieremia era ilogic, iraţional, în ochii celor care, măcar că trăiau în păcat, se credeau totuşi beneficiarii unui „legământ necondiţionat”. Altfel spus, ca şi acum, ei credeau că indiferent de felul lor de vieţuire, vor beneficia în continuare de îngăduinţa lui Dumnezeu, fără a se gândi însă că răbdarea Sa are limite în timp şi că s-a extins doar pentru a mai face loc unei chemări la pocăinţă. Evenimentele din anii următori aveau să arate cât de mult se înşelau, căci numai o rămăşiţă sfântă a fost cea care a dus la împlinirea destinului profetic al lui Israel.

Chemarea la pocăinţă făcută de Ieremia n-a adus rodul aşteptat: poporul a continuat în nepăsare şi împotrivire, sfârşind sub crunta robie babiloniană de unde numai un mic număr s-au mai întors. Ce răspuns va avea chemare la pocăinţă făcută poporului lui Dumnezeu astăzi? Câţi îşi vor veni în fire, se vor trezi şi vor trece la desţelenirea unui ogor nou? Câţi dintre cei ce se consideră „membrii” vor fi luaţi de Domnul împreună cu El în văzduh şi câţi vor fi lăsaţi pentru mânie? Anii următori vor da răspunsuri la aceste întrebări…dar pentru mulţi, din păcate, va fi prea târziu.

Primeşte cercetarea pe care Duhul Domnului o face în poporul Său astăzi, intră în ogorul tău şi smulge azi tot ce e de aruncat, pentru ca El să facă din tine un pământ roditor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s