Te va costa totul – preţul uceniciei

„Căci, cine dintre voi, dacă vrea să zidească un turn, nu stă mai întâi să-şi facă socoteala cheltuielilor, ca să vadă dacă are cu ce să-l sfârşească?
Pentru ca nu cumva, după ce i-a pus temelia, să nu-l poată sfârşi, şi toţi cei ce-l vor vedea să înceapă să râdă de el şi să zică: „Omul acesta a început să zidească, şi n-a putut isprăvi.” (Luc. 14:28-30)
   Există un preţ pentru a-L urma pe Domnul? Oare nu e mânturea în dar, fără bani şi fără plată? Două întrebări care par a se contrazice între ele, căci răspunsul ambelor este un clar DA.

Da, mântuirea este darul lui Dumnezeu, iar preţul a fost plătit în întregime la cruce: „sângele scump al lui Isus Hristos, Mielul fără cusur şi fără prihană” (1Pet. 1:19). Nu ne putem plăti nici măcar un singur păcat şi nu vom fi niciodată mântuiţi prin eforturi personale, „ca să nu se laude nimeni” (Efes. 2:8-9).

   Deşi nu ne putem cumpăra prin fapte mântuirea, pentru a-L urma pe Domnul Isus totdeauna va fi un preţ de plătit. El Însuşi ne-a atras atenţia să ne facem bine socotelile, înainte de a ne apuca să zidim un turn (viaţa noastră cu El). Versetele 26 şi 27 din Luca 14, ne arată două condiţii de îndeplinit pentru a merge după El: separarea în plan emoţional faţă de familie (indiferent cum vor fi cei din casă, noi trebuie să-L urmăm pe El) şi gândul de a fi dispuşi în fiecare zi să suferim pentru Numele Său. Pe lângă acestea se adaugă atitudinea faţă de bogăţii („Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni”) şi cea faţă de lume („prietenia cu lumea este vrăjmăşie cu Dumnezeu”).

Costul uceniciei pare a fi mare, însă pentru cel ce-L iubeşte pe Domnul lucrurile nu stau aşa: semnul unui adevărat ucenic este faptul că el se dedică în întregime Domnului său, cedează drepturile asupra propiei persoane şi acceptă voia Stăpânului în toate lucrurile.

Nu putem fi mântuiţi fără să fim ucenici, nu putem să luăm doar iertarea de păcate şi să ne vedem de drum, aşa ceva pur şi simplu nu există. Orice om care cu adevărat a fost mântuit devine un ucenic al Domnului, care va merge pe urmele Sale până la sfârşitul vieţii. Domnul să ne ajute să fim ai Săi până la capăt, dându-I Lui toată viaţa noastră!

Un gând despre “Te va costa totul – preţul uceniciei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s