Trezirea din Asbury, Statele Unite

Universitatea Asbury este o universitate creștină privată din Wilmore, Kentucky. Deși este o școală non-confesională, aceasta este aliniată cu mișcarea metodistă a sfințeniei în linia inițiată de John Wesley.

Câteva date despre ceea ce s-a întâmplat în acest loc în ultimele două săptămâni, un eveniment special ce ar putea fi considerat drept o adevărată trezire spirituală:

 • Evenimentul a început după ce câțiva studenți au rămas în mod spontan în Auditoriul Hughes în urma unei adunări de capelă obișnuite, programată în data de 8 februarie 2023.
 • În acea zi, după mesajul biblic inspirat dintr-un text din Epistola către Romani, a urmat, ca de obicei, un moment de rugăciune;
 • Una dintre studentele prezente a relatat că, după ce un coleg a decis să-și mărturisească în mod deschis păcatele, „atmosfera s-a schimbat”, iar întâlnirea a continuat cu rugăciune și închinare;
 • Au urmat 12 zile de închinare continuă, rugăciune, pocăință, mărturii, citire a Bibliei și vieți transformate;
 • Trezirea a fost descrisă ca desfășurându-se într-o atmosferă calmă, iar unii comentatori au remarcat absența multor trăsături ale închinării contemporane (fiind folosite doar câteva instrumente muzicale, fără efecte speciale sau punere în scenă);
 • Odată cu răspândirea știrilor despre o revărsare a Duhului Sfânt în Asbury, mii de oameni au început să vină din toate părțile;
 • Auditoriul principal are capacitatea de 1.489 de locuri, iar așteptarea multora a durat și până la trei ore pentru a intra.
 • Trezirea este semnificativă și datorită răspândirii sale pe rețelele sociale, în special în rândul Generației Z (tineri cu vârsta sub 25 de ani), cea mai nereligioasă generație din istoria SUA.
 • Mediile de socializare au avut un rol important în răspândirea informaţiilor despre lucrarea lui Dumnezeu din Asbury. Astfel, pe 15 februarie, hashtag-ul „asburyrevival” a avut peste 24 de milioane de vizualizări pe una dintre acestea, iar până pe 18 februarie, vizionările au crescut la 63 de milioane.
 • Și mass-media seculară din SUA a observat evenimentul. Washington Post, Religion News Service, Fox News, CNN și NBC News au venit rapid cu propriile rapoarte.
 • În emisiunea sa de la Fox News, prezentatorul Tucker Carlson a intervievat-o pe președinta Corpului studențesc al Universității Asbury, Alison Perfater.
 • „Domnul este la lucru la Asbury și vieți vor fi schimbate pentru totdeauna”, a scris pe Twitter fostul vicepreședinte american Mike Pence.
 • În ultimele zile au existat rapoarte despre același fel de experiențe ale trezirii și în alte Universități din regiune;

În fața acestor lucruri nu putem spune decât: „Doamne, îndură-te și de noi! Fă-ne și nouă parte de o adevărată manifestare a slavei și puterii Tale, într-o autentică trezire, în aceste zile din urmă!”

Continuăm să privim cu atenție la ce se întâmplă în Statele Unite și vom reveni cu mai multe amănunte în zilele următoare…

3 gânduri despre “Trezirea din Asbury, Statele Unite

 1. Duhul Lui Dumnezeu să răspândească mireasma Sa prin toată lumea,și în toate țările care îl recunosc pe Iisus Hristos Domnul Domnilor, împăratul împăraților, Domnul slavei, și al Gloriei, să întoarcă lumea la Adevărul Său…. în veci de veci.

 2. Da, frate Aurel. Și eu doresc să cunosc punctul dvs de vedere.
  Prețuiesc mult opinia dvs față de acest fenomen

 3. Pacea Domnului Isus fratii mei si surorile mele. Doar ce am citit ceea ce a scris fratele Aurel despre Marea Trezire din Statale Unite, si am fost foarte cercetata. Duhul Sfant si-a facut Prezenta. Marire Duhului Sfánt in veci. Duhul Sfánt sa mai faca asemnea Trezirii si la noi. Amin. Domnul sa te binecuvânteze frate Aurel.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s