Însuflețește-Ți lucrarea, Doamne!

Următoarele rânduri, scrise de Spurgeon cu mai bine de 100 de ani în urmă, se potrivesc foarte mult situației de astăzi din țara noastră și ne pot conduce spre o mijlocire înflăcărată pentru o reală trezire spirituală în această vreme târzie:

”Și acum încheiem cu un argument puternic. El folosește argumentul îndurării – ”în mânia Ta, adu-Ți aminte de îndurarea Ta” (Habacuc 3:2). Dacă Dumnezeu ar spune bisericilor din Anglia (și din România, n. n.): ”Nu am nimic de-a face cu voi; ați fost atât de leneșe, de lumești, de iubitoare de bani, de lipsite de rugăciune, de certărețe, de inconsecvente, că nu vă voi mai binecuvânta niciodată”, Biserica lui Dumnezeu din această țară ar rămâne un monument uimitor al dreptății lui Dumnezeu față de oamenii care uită căile Sale. De aceea, nu putem apela la merite, ci la îndurare. O, Doamne, îndură-Te de sărmana Ta Biserică, viziteaz-o, și trezește-o! A rămas fără putere; dorește să țină cuvântul Tău; învioreaz-o; dă-i iarăși puterea dinainte și ajut-o să fie măreață în țara aceasta!

Și țara are nevoie de îndurare. Anglia (și România, n.n.) este o țară rea; răutatea ei nu se vede la o singură clasă de oameni, ci la toate clasele. Păcatul aleargă pe străzi; avem o spoială de moralitate elegantă, dar în spatele ei este numai putreziciune. Nu vorbim numai de imoralitatea din timpul nopții, ci și de necinstea oamenilor de afaceri din locurile înalte. Ei fac cu ochiul înșelăciunii și hoției la drumul mare. Hoții de buzunare sunt pedepsiți, iar tâlharii cei mari stau fără grijă. Orașul acesta al Londrei (și Bucureștiul, n.n.) este un oraș rău, și țara e plină de beție, țara e plină de curvie, țara e plină de hoție, țara e plină de tot felul de idolatrii papistașe (răsăritene, în cazul nostru, n.n.). Eu nu sunt prorocul potrivit care să ia asupra lui această povară și să se vaiete; nu am temperamentul lui Ieremia, și de aceea, nu sunt chemat la o asemenea misiune; dar pot măcar să urmez exemplul lui Habacuc, care a auzit cuvântul Domnului și s-a temut, și să vă îndemn să vă rugați pentru țara aceasta, și să cereți ca Dumnezeu să-Și însuflețească lucrarea, ca să se renunțe la beție, să fie izgonită necinstea, iar relele acestea sociale grave să fie tăiate din trupul politic, ca un cancer tăiat de bisturiul chirurgului. O Doamne, pentru îndurarea Ta, nu lepăda insula aceasta dintre mări; ”însuflețește-Ți lucrarea în cursul anilor, fă-Te cunoscut în trecerea anilor, în mânia Ta, adu-Ți aminte de îndurarea Ta!” 

(Predici despre Trezire – Charles Haddon Spurgeon)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s