Pregătiți pentru apropiata Sa venire!

     Vegheați, dar, pentru că nu știți în ce zi va veni Domnul vostru. Să știți că, dacă ar ști stăpânul casei la ce strajă din noapte va veni hoțul, ar veghea și n-ar lăsa să-i spargă casa. De aceea, și voi fiți gata; căci Fiul omului va veni în ceasul în care nu vă gândiți. Care este deci robul credincios și înțelept pe care l-a pus stăpânul său peste ceata slugilor sale, ca să le dea hrana la vremea hotărâtă? Ferice de robul acela pe care stăpânul său, la venirea lui, îl va găsi făcând așa! Adevărat vă spun că îl va pune peste toate averile sale.
      Dar dacă este un rob rău, care zice în inima lui: „Stăpânul meu zăbovește să vină!” Dacă va începe să bată pe tovarășii lui de slujbă și să mănânce și să bea cu bețivii, stăpânul robului aceluia va veni în ziua în care el nu se așteaptă și în ceasul pe care nu-l știe, îl va tăia în două, și soarta lui va fi soarta fățarnicilor; acolo va fi plânsul și scrâșnirea dinților. (Mat. 24:42-51)

2 gânduri despre “Pregătiți pentru apropiata Sa venire!

 1. Pace frate Aurel! In Osea capitolul 2 nu despre Biserica se vorbeste? Ideea acolo e ca Domnul se va logodi cu o “femeie” prin neprihanire, judecata, bunanate, indurare, credinciosie, pentru totdeauna.
  Harul Domnului Isus Cristos si dragostea Lui Dumnezeu si impartasirea Duhului Sfant sa fie cu noi cu toti!

  1. Biserica în Vechiul Testament era doar o taină, iar totul se centra pe Israel ca lumină a națiunilor. Când a luat ființă Biserica, poporul Israel a intrat într-un con de umbră, într-o împietrire care va ține până va intra numărul deplin al neamurilor, după care tot Israelul va fi mântuit.
   Textul citat așadar se referă în primul rând la poporul evreu, dar se poate aplica și Bisericii, într-o anumită măsură.
   Mult har și putere de sus!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s