Afară din tabără, la El!

”Să ieşim, dar, afară din tabără la El şi să suferim ocara Lui.” (Evr. 13:13)

 ”Hristos a fost adus jertfă dincolo de marginile religiei acestei lumi. Lumea L-a urât şi L-a lepădat. De aceea se spune: ”Ie­şiţi”. Acest cuvânt ne spune să ieșim din orice „ta­bără” pe care o ridică oamenii aici jos, oricare ar fi tabăra aceea. Dacă oamenii înalță „o cetate sfântă”, trebuie să căutaţi un Hristos lepădat „dincolo de poartă”. Dacă oamenii fac o tabără religioasă, ori­care ar fi numele pe care i l-ar pune, trebuie „să ieşiţi” din ea, ca să găsești un Hristos lepădat… Când oamenii fac o „tabără” şi se adună împrejurul unui steag, având şi câte ceva din învățătura adevărată, când îşi fac o slujbă religioasă măreață, care poate să mulțumească dorințele arzătoare ale firii religioase a omului, când au una sau mai multe din acestea, trebuie multă putere de înțelegere ca să deosebim ce spun cuvintele acestea: „Să ie­şim”, şi multă tărie şi hotărâre ca să facem ce ne spun ele.

Totuşi, trebuie să le înţelegem şi să facem ce spun cuvintele acestea, căci duhul taberei (oricare fi temelia sau steagul ei) este împotriva părtăşiei cu Hristosul lepădat; şi nici un folos religios n-ar cumpăni vreodată  pierderea legăturii cu EL. Pornirea inimilor noastre este să cădem în forme reci, tipicare. Aşa a fost totdeauna în aşa zisele biserici ale lumii. Se poate ca unele din aceste forme să fi luat fiinţă, într-adevăr, când Duhul lui Dumnezeu lucra cu putere la început. Primejdia este însă de a trece la tipic forma care, fiind despărțită de Duhul din care a izvorât, este cu totul fără putere; îi merge numai numele că dă viață, de fapt este moartă (Apoc. 3.1).

Dacă vrem să mergem cu un Hristos lepădat, tre­buie să fim lepădaţi de lume. Dacă Stăpânul nostru „a suferit dincolo de poartă”, nu putem să ne aştep­tăm să domnim dincoace de poartă. Departe de orice bucurie pământească, cărarea pe care a străbătut-o El duce la cruce.

El este un Hristos dispreţuit — un Hristos lepădat de lume, un Hristos afară din tabără. Oh! să ieşim dar la El, iubiţi creştini, suferind ocara Lui!”   –   C.H. Mackintosh

5 gânduri despre “Afară din tabără, la El!

  1. Slăvit sa fie Dumnezeu, Tatăl,Fiul si Duhul Sfânt pentru că a ridicat astfel de oameni prin care sa se spună adevărul.Domnul sa fie înălțat si slăvit ca prin aceste mesaje ne-a trezit la viață!Multumim Domnului ca Dumnezeu mai are o ramasita de frați sfinți care doresc sa trăiască dupa Sfintele Scripturi, de aproximativ un an si jumătate ne-am alăturat si noi, ascultând toate mesajele dumneavoastra si încercând sa îndeplinim tot ceea ce Domnul ne-a vorbit prin aceste mesaje, de asemenea va purtam in rugăciunile noastre (Samtem o familie de tineri crestini)ne rugam ca Domnul Dumnezeu sa va de-a har sa vestiți cu putere cuvântul Sau asa cum este El!!Domnul sa va binecuvinteze!

  2. zicea Tozer (in una din cartile sale) ca va ridica oameni „cam suparati pe lume” si ii vom privi ciudat. Si el zicea „ma rog sa nu fie numai unul, ci multi”…intr-adevar unele afirmatii din ultimul mesaj sunt generalizate cam mult (am ascultat cu atentie), dar Domnul ridica oameni suparati pe lume si bine face! (personal am fost cercetat de Domnul prin mesajele dumneavoastra(de anul trecut si acum 2 ani aproximativ) in legatura cu un pacat pe care il savarseam repetat si nu aveam putere asupra lui…trebuie sa recunosc si sunt foarte multumitor ca am primit biruinta). Simt si stiu ca dorinta inimii dumneavoastra este pentru Domnul, dar sa stiti ca pe unii foarte purtati de valuri se poate sa ii aruncati si mai tare in ceata (oameni care ajung la concluzii de genul „Domnul mi-a vorbit sa plec din adunarea x” si pe toti(fara exceptie) ii considera inferiori…nu vorbesc din auzite…)… atat vreau sa spun. Recomand carticica „Cum sa deosebim duhurile” AW Tozer de la editura Perla Suferintei Suceava. 7 teste pe care le putem face in legatura cu asta. Unul din teste e „daca Duhul lui Dumnezeu m-a cercetat, ii privesc pe ceilalti crestini(adevarati crestini adaug eu) intr-un mod corect?”. Domnul sa va dea pricepere si multa putere in vestirea Evangheliei! ma bucur mult sa stiu oameni care se roaga pentru tara si pentru Biserica. (nu incerc sa dau cu bata ca nu asta e scopul. va apreciez, oricum) – partea asta merge si editata ;)

    1. Ai dreptate în ce afirmi în comentariul tău, deși ar fi fost bine să-ți asumi ideile dându-ți numele și localitatea de unde ești (așa cum fac și eu). Cei care ies din vreo tabără din duh de superioritate, nu pentru că au trăit pocăința și smerenia adevărată, sunt oameni cu probleme care le vor căra după ei oriunde vor merge, până vor ajunge la adevărata pocăință care să-i elibereze. Domnul să aibă milă și de ei, și de noi în continuare! Mă bucur că ai găsit eliberare de păcat. Slăvit să fie Domnul! El să te întărească până la capăt!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s