Profeția celor 70 de săptămâni – Daniel, cap. 9

Capitolul 9 al cărții Daniel conține poate cea mai uimitoare profeție din Vechiul Testament cu privire la venirea lui Mesia, Salvatorul poporului Israel și al lumii întregi.

Ca răspuns la rugăciunea fierbinte a bătrânului proroc, îngerul Gabriel rostește din partea lui Dumnezeu cuvinte menite a aduce lumină asupra viitorului Ierusalimului și poporului ales. Sunt stabilite astfel cu exactitate detaliile primei veniri a Domnului, dar și cele ale revenirii Sale la sfârșitul vremurilor.

Practic, cei din vremea Domnului Isus ar fi putut calcula exact data prezentării Sale ca Împărat al Ierusalimului și al lui Israel. De asemenea, și-ar fi putut da seama că El urma mai întâi să moară pentru vina altora la timpul hotărât, înainte de a Se așeza pe tronul de domnie al lui David. Din păcate, a rămas scris că Domnul ”a venit la ai Săi și ai Săi nu L-au primit” (In. 1:11). Măcar că au avut Scripturile sfinte, evreii le-au disprețuit sau le-au dat o interpretare eronată, ceea ce i-a împiedicat să-L primească pe Mesia venit în mijlocul lor.

Curând, Domnul Se va întoarce  după Biserica Sa și ca să-Și așeze tronul de domnie la Ierusalim, după încheierea perioadei de judecată cuprinse în cea de-a 70-a săptămână a prorociei. Acum, în preajma sfârșitului tuturor lucrurilor, vom fi noi gata pentru revenirea Sa?

2 gânduri despre “Profeția celor 70 de săptămâni – Daniel, cap. 9

  1. Domnul fie laudat, am capatat in sfarsit putina lumina cu privire la ce s-a intamplat in zona aceea de-a lungul timpului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s