Biserica și vremea sfârșitului reflectate în Vechiul Testament

Cuvântul lui Dumnezeu, viu și adevărat, este caracterizat de o perfectă unitate între cărțile care îl compun. Revelația progresivă a mântuirii prin jertfa Fiului lui Dumnezeu începe chiar din primele paragrafe ale Genezei. Planul lui Dumnezeu a fost încă de la începutul creației acela de a chema din mijlocul unei omeniri căzute un popor sfânt și o Mireasă pentru Fiul Său. De aceea, cu toate că în Vechiul Testament Biserica Domnului a rămas o taină, totuși ea se poate întrezări prin imagini și tipuri reprezentative.

Mai mult chiar,  pe paginile Vechiului Testament apare revelată și vremea sfârșitului, ca punct culminant al împlinirii planului lui Dumnezeu. Scriptura afirmă că ”Domnul Dumnezeu nu face nimic fără să-Şi descopere taina Sa slujitorilor Săi proroci.” (Amos 3:7). De aceea, în îndurarea Sa, El a revelat cu mii de ani înainte ceea ce nouă ne-a fost dat să trăim acum, confirmând în felul acesta suveranitatea Sa asupra istoriei și a întregii creații. Pentru noi, creștinii vremurilor de pe urmă, este cu adevărat uimitor să putem privi în direct împlinirea cuvintelor rostite prin prorocii din vechime. Nu ne rămâne altceva decât să ne smerim în fața maiestății lui Dumnezeu și să așteptăm din ceruri pe Domnul nostru Isus, care va aduce în curând împlinirea finală a tot ce a fost profețit.

 A Lui să fie slava în Biserică şi în Hristos Isus, din neam în neam, în vecii vecilor! (Ef. 3:21)

 

Un gând despre “Biserica și vremea sfârșitului reflectate în Vechiul Testament

  1. Pace Am vrut de ceva vreme sa va scriu dar nu am reusit din cauza timpului, apreciez foarte mult toate materialele care le postati pe YouTube si personal consider ca sunt studii si multa invatatura din cuvantul lui dumnezeu care doresc sa le implinesc zilnic in viata Mea. Ma voi ruga si in continuare pentru familia ta, Biserica domnului si pentru trezire si pocainta de care avem nevoie fiecare din noi. Doresc ca duhul sfant sa va intareasca in lucrarea care o faceti impreuna cu sotia . Predicile si studiile dumneavoastra m-au ajutat foarte mult spititual si va multumesc mult ,Dumnezeu sa va rasplateasca pentru tot ce faceti pentru el si pentru largirea imparatie lui

    Laurentiu Panzariu

    >

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s